Kapcsolat

Önerőmű-Otthon Kft.

Székhely :

2141 Csömör, Ferenc u. 13.

A leadott megrendelések átvétele :

2141 Csömör, Széchenyi u. 14.

Tel: +36-20/265 7377

E-mail: info@oneromu.hu

MPL

Mire való?

 Hődobok

Napjainkban a klasszikus szobai tüzelőberendezések (kályhák, kandallók) használata reneszánszát éli. Nemcsak látványosak és kellemes hangulatot árasztanak, hanem a légfűtés ezen módja nagyon hatékony kiegészítő vagy önálló megoldást kínál a közel fél évig tartó fűtési szezonban.

Tüzelőberendezésünk hőleadása hatékonyabbá tehető, ha egy füstcsőtagot hőfokozóra, hődobra cserélünk. Az így megnövelt hőleadó felület a füstgázok magas hőmérsékletének energiáját használja ki. Az  oszlopos kialakítás segíti a konvekciós áramlás beindulását a lakótérben így a lakás hamarabb melegszik fel és kevesebb tüzelőanyaggal érhetjük el ugyanazt a hőérzetet, következésképpen költséget, időt és fáradságot takarítunk meg.

Természetesen a füstgázok hőenergiáját nem lehet és nem is szabad 100%-ban hasznosítani, mert a hagyományos fűtési módoknál alkalmazott kéményrendszereknél a huzat kialakulásában fontos szerepe van ennek. Ez fontos a kémény élettartama szempontjából és biztonsági okokból.

 Csapadékvíz hasznosítás

A hálózati víz nagyon drága és ezt a tiszta ivóvizet növények locsolására, autómosásra a WC lehúzására használni pazarlás.
A kerti növények öntözésére egyébként is jobb a lágy esővíz.
Egy 30-40 m2 területű tetőről kb. 1 m3 víz gyűjthető havonta.
Ez az adat természetesen csak átlag, de ebből könnyen kiszámolható mennyit tudnunk megtakarítani ha nem hagyjuk egyszerűen elfolyni.

A csapadékvíz gyűjtésének legegyszerűbb módja az eresz alá helyezett hordó.
Ennek hátránya a tetőről összegyűlt különféle szennyeződések és falevelek felhalmozódása, algásodás és az összegyűlt víz kinyerésének nehézségei.

Az egyszerű kerek és szögletes alapú esővízgyűjtők UV állóak, jól záródó tetővel és kifolyócsappal szereltek.
A tartályokat itt találhatja meg!

Az esővizet házához illő stílusos, dekoratív tárolókban is gyűjtheti : klikk

Amennyiben a nagyobb, felszín alá süllyeszthető esővízgyűjtők érdeklik Önt, ide kattintson.


Az ereszcsatorna szűrők használatával tisztán esővíz jut a tárolókba.
Többféle funkció és árkategória.
A különféle szűrőket keresse itt!

Komposztálás

A konyhai és háztartási hulladékok jelentős része hasznosítható, ebből és a kertünkben folyamatosan keletkező szerves hulladékból meglepően nagy mennyiségű értékes humusz nyerhető.

A kertünkben vagy a balkonon termesztett haszon- vagy dísznövényeink meghálálják a komposzttrágyázást. A keletkező humuszanyagok javítják a talaj szerkezetét, javítják a víz- és hőháztartását.

Tekintse meg a kedvező árú, bővíthető űrtartalmú komposztálókat!

Minden háztartásban szükség van különféle kéziszerszámokra, sokszorosan igaz ez egy kertes házra. A jó szerszám megkönnyíti a munkát, időt és energiát takaríthatunk meg magunknak. Így kapcsolódik az Önerőmű termékeihez.